Puppy voorbereiding

Bij de aanschaf van een pup komt veel kijken. Het is belangrijk dat je je goed voorbereidt, want wanneer je je nieuwe pup in huis hebt, ben je druk genoeg. Dan wil je niet nog zaken aanschaffen waar je vooraf niet aan gedacht hebt. Volg daarom het lijstje met spullen die je nodig hebt voor een puppy.

Lijstje met benodigdheden voor een pup

Puppyvoer

Voor pups heb je speciale voeding nodig. Pups hebben namelijk nog extra voedingswaarden nodig om te kunnen groeien. Hondenvoer zul je altijd nodig hebben, maar om te starten moet je puppyvoeding in huis halen.

Voer- en drinkbak

Om de puppyvoer aan je pup te geven is een voerbakje nodig. Naast een voerbakje is ook een drinkbak belangrijk. Als je een kleine pup hebt, dan kun je kiezen voor lage bakjes. Bij grotere hondenrassen kun je kiezen voor hoge bakken, of verstelbare bakken.

Puppysnacks

Snacks kun je gebruiken bij het belonen van je pup. Zeker pups moet je nog veel belonen, omdat je hen nog leert. Bijvoorbeeld bij het zindelijk maken, of bij puppytraining.

Halsband

Een halsband voor je pup is belangrijk om je pup mee te kunnen uitlaten. Daarnaast laat een halsband zien dat je pup een thuis heeft, en niet een zwerfpuppy is. Je kunt naast een halsband ook kiezen voor een harnas. Een harnas is wat beter voor de nek van je puppy.

Riem

Een puppyriem is eveneens nodig voor het uitlaten. Je pup kun je nog niet los rond laten lopen, omdat hij anders weg kan lopen. En uitlaten is van groot belang voor je pup, dus een riempje is echt nodig.

Mand

Zorg ervoor dat je puppy een eigen plekje heeft. Met een puppymand zit je sowieso goed. Kies er eentje die voor je pup lekker en comfortabel is. De mand moet groot genoeg zijn, en op een plek staan waar je pup zich goed voelt. Bijvoorbeeld juist bij de rest van het gezin in de buurt, of als je merkt dat je pup graag alleen ligt, juist in een eigen hoekje.

Bench

Een puppybench is handig voor training van je puppy, én om je pup wat rust te geven. Een bench zorgt ervoor dat je pup niet zomaar rond kan lopen (als je hem dicht doet), en dus niks sloopt. Maar je kunt de bench ook openhouden en je zult zien dat je pup er in kruipt om lekker te rusten.

Benchmat

Als toevoeging in de bench kun je een benchmat erin leggen voor een wat zachtere ondergrond.

Trainingsmat

Een trainingsmat kun je gebruiken tijdens de zindelijkheidstrainingen. De mat is van absorberend materiaal en zorgt ervoor dat de omgeving schoon blijft.

Speeltjes

Je pup gaat op sommige momenten vol zitten met energie. Dan is het geweldig om te spelen met je pup. Hierbij kun je gebruik maken van een speeltje zoals een touw of een bal. Je pup kan hier ook alleen mee spelen om zijn energie kwijt te kunnen.

Kam of borstel

Met een kam of een borstel kun je je pup laten wennen aan vachtverzorging. Gebruik hiervoor een zachte variant, omdat de huid nog fragiel is.

Puppyshampoo

Na een buitenspelen kan je pup vies zijn. Dan kun je je pup wassen met puppyshampoo. Hierna ruikt je pup weer heerlijk fris en is hij lekker schoon.

Gebitsverzorging

Een goed gebit is net als voor de mens ook belangrijk voor de hond. Voor pups heb je verzorging in de vorm van snacks, en ook in speeltjes. Die zijn speciaal gemaakt om het tandvlees te masseren en om tanden schoon te houden.

Vlooienmiddelen

Dieren kunnen vlooien hebben. Met vlooienmiddelen kun je ze wegkrijgen. Was je pup met vlooienmiddelen om hem vlooienvrij te krijgen.

Ontwormingsmiddelen

Bij de fokker is je pup als het goed is al ontwormt. Maar dit moet in de maanden erna herhaald worden. Eerst maandelijks en daarna ieder kwartaal om je puppy goed te ontwormen.

Huisdierenverzekering

En tot slot is het mogelijk om een verzekering voor je pup af te sluiten. Je betaalt een maandelijkse premie en als je een dierenarts bezoek hebt, dan wordt dit vergoed door de verzekering. Hiermee zul je geen grote, onverwachte kosten hebben.