Overweeg je een hond, en heb je kinderen? Dan kun je het beste kiezen voor kindvriendelijke hondenrassen. Natuurlijk blijven honden dieren, en dus kunnen ze onvoorspelbaar zijn. Let daarom altijd goed op bij honden en kinderen, en leer je kinderen omgaan met je hond. Dan is een hond een hele leuke aanvulling op je gezin.

Deze tien hondenrassen zijn prima geschikt in een gezin met kinderen. Deze worden namelijk gezien als kindvriendelijke hondenrassen.

 1. De Golden Retriever
  Deze prachtige hond is een gezelligdheidsdier. Hij houdt van gezelschap en en is een echte knuffelkont.


 2. De Labrador
  Ook de Labrador, of de Labrador Retriever, is ook een gezellige, rustige hond. Hij is vriendelijk en loyaal naar kinderen en houdt ervan om mensen om zich heen te hebben.


 3. De Cocker Spaniel
  Deze hond is een middelgrote hond die houdt van actie, maar is niet hyper. Kan dus goed met kinderen, maar heeft af en toe wel wat rust nodig.


 4. De Beagle
  De Beagle is een kleiner hondje, die houdt van aandacht. Aaien en knuffelen als het even kan. Maar de Beagle is wel koppig. Gehoorzaamheid zul je goed moeten leren.


 5. De Newfoundlander
  Voor deze hond moet je zeker de ruimte hebben. De Newfoundlander is namelijk enorm groot, maar ook enorm lief. Ondanks de reuze afmetingen, is hij gemakkelijk in de omgang. En super met kids.


 6. De Berner Sennen
  Deze vriendelijke reus is kalm en vrolijk. Speelt graag met kinderen en zal dus een goed speelmaatje zijn. De rust zoekt hij vanzelf wel op, dat heeft hij wel nodig.


 7. De Franse Bulldog
  Dit kleine, lieve hondje is een aanwinst voor je gezin. Hij speelt graag met kids, en is echt een gek beestje. Houdt van aandacht en liefde, en wat kan een gezin nu beter geven dan dat?


 8. De Engelse Bulldog
  Anders dan de Franse Bulldog is de Engelse Bulldog een beetje lui. Hij zal zeker wel leuk met je kinderen spelen, maar houdt ook wel heel erg van lekker liggen in zijn hondenmand. De Engelse Bulldog is over het algemeen rustig, dus als je daar naar op zoek bent in een hond, dan is dit de juiste.


 9. De Maltezer
  Een Maltezer is perfect voor een gezin met kinderen omdat hij graag deel wil uitmaken van een gezien. Hij houdt niet van alleen zijn, en heeft het liefst het hele gezin om zich heen. Zijn jullie dus vaak thuis? Dan kan een Maltezer een vrolijke toevoeging zijn.


 10. De Jack Russel
  Dit kleine vriendje is erg actief en super enthousiast. Heel leuk om mee te spelen dus, maar let wel goed op met kleine kinderen. Door zijn enthousiasme kan hij weleens een kind over het hoofd zien tijdens het rennen!

Deze tien gezellige gezelschapsdieren zijn perfect voor een gezin met kinderen. Ze zijn kindvriendelijk, en houden ervan om met gezelschap te zijn. De ene heeft wel wat meer rust nodig dan de ander, en de ander is juist weer super actief en speels.

Kinderen leren met honden omgaan

Om het gezin met hond echt succesvol te maken, is het wel nodig dat zowel hond als kind goed met elkaar kunnen omgaan. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat kinderen bij het aaien eerst toestemming ‘vraagt’ aan de hond. Dit kan door de hond te lokken, en te wachten tot de hond het toe laat om geaaid te worden. De hand pas uitsteken zodra de hond dit toelaat. Anders kan het voor de hond bedreigend over komen. Daarnaast is het belangrijk om op de juiste plekken te aaien. Onder de kin of op zijn borst, en niet over de rug.

Vooral in het begin is dit erg belangrijk. Zo leer je je kind goed omgaan met honden, en kan de hond wennen aan het kind. Hierna zal de band natuurlijk groeien en voelen beide aan wat ze aan elkaar hebben.