Een kat als huisdier, níets is gezelliger. Een extra gezinslid, een knuffelbeest en een speelmaatje. Als je gaat voor een kitten, dan ga je zeker weten lekker spelen. Maar ga je voor een al wat oudere asielkat? Dan heb je kans een rustig diertje in huis te halen. Maar of je nou kiest voor een kitten of voor een oudere kat, de aanwezigheid van een poes zorgt al voor een nieuwe, aangename sfeer.

Welke producten heb je nodig?

De vraag is alleen, wat heb je nu precies nodig voor een kat als huisdier? Een kat is over het algemeen zelfstandig. Je hoeft ze dus niet zoals honden meerdere keren per dag uit te laten. Maar er is wel degelijks een dagelijkse verzorging nodig. Want poezen moeten natuuurlijk eten en drinken. En de behoefte moet ook zeker wel gedaan worden. Er zijn daarom een aantal basis producten die wij adviseren voor het houden van een kat. Zoals een kattenbak, een krabpaal, voeding en een voer- en drinkbakje.

De basis benodigheden voor een kat

Een kat in huis halen

Voordat je een kat in huis haalt is het belangrijk dat je een deel van de basis producten al in huis hebt. Kattenvoer, bakjes, kattenbak en vulling zijn echt nodig voordat je kat er is. Met die producten kan je kat namelijk beter wennen aan de nieuwe omgeving. Als je poes wat eten en drinken krijgt, voelt ze zich veilig en zal ze zich snel op haar gemakt voelen. Een kattenbak (met vulling!) is ook nodig, want hierop kan ze direct haar behoefte doen. Zeker wanneer je een asielkat in huis haalt, die al goed gewend is aan een kattenbak, zal snel op zoek gaan naar een kattenbak. Bij een kitten kun je nog wel eens de behoefte naast de kattenbak vinden.

Katten producten voor later

De rest van het lijstje kun je eventueel later aanschaffen. Een krabpaal is erg belangrijk voor het krabben. Als je niet wil dat je gordijnen en je bank de pineut zijn, dan wil je snel een krabpaal. Een kattenluikje kun je ook later aanschaffen. Die moet ook nog bevestigd worden, ofwel in een deur of raam of muur. Het beste is om je kat nog niet direct naar buiten te laten. Na twee weken is het in principe ‘veilig’ om je kat naar buiten te laten. En tot slot de kattenspeeltjes. Het is natuurlijk super leuk om bij aankomst al lekker met je kat te spelen. Maar je zal zien dat je kat nog aan het wennen is, en misschien nog geen zin heeft in spelen. Dus speeltjes kun je eventueel later aanschaffen.